DE MASIA


Sinds eind 2019 zijn wij de trotse eigenaren van een 18 -eeuwse Masia in het zonnige en gastvrije Spanje in het dorpje Sierra Engarceran gelegen in de bergrijke provincie Castellón.

Hier vind je Dé Plek van Aandacht en Bezinning in een nog onontdekt deel van Spanje!

“If nature is your teacher, your soul will awaken.”

Goethe

Het volgen van ons verlangen heeft ons na een reizend bestaan van ruim tweeënhalf jaar in een oude Mercedes bus, op deze pracht- en krachtplek gebracht.

En daar waar ons nomadenbestaan eindigde, begon hier voor ons een geheel nieuw avontuur!

EEN OASE VAN RUST

Het creëren van een Plek van Aandacht en Bezinning. Een plek voor jou om op adem te komen. Een oase van rust.

Op ruim 600 meter gelegen, omgeven door imposante bergen en overal waar je kijkt een prachtig uitzicht, vind je Masia Malagana.

De Masia ademt authenticiteit uit.

Hier word jij met een open hart en armen ontvangen. Bovendien voel je aan álles dat je in Spanje bent, waar bijna het gehele jaar door de zon schijnt!

ECOLOGISCH EN OFF GRID

Comfortabel leven met respect voor Moeder Aarde en in harmonie met al dat leeft, ecologisch en off grid?

Het kan!

En wij laten jou met alle liefde zien hoe. Douchen onder heerlijk stromend, zacht regenwater. Een unieke beleving welke tevens zo natuurlijk aanvoelt. Elektriciteit gewonnen uit de energie van de zon, daar ga je als vanzelf van stralen!

ETEN, SLAPEN & ONTSPANNEN

Een verblijf op onze Masia is een unieke ervaring.

Om je een indruk te geven, nemen we je graag mee voor een korte, online rondleiding. Zodra je hier bent, zul je pas écht kunnen ervaren hoe prachtig het hier is!

Tijdens de Inspiratieweken genieten we buiten op het ruime en zonnige terras of in de royale, koele eetkamer gezamenlijk van de lunch en de avondmaaltijd.

Ontspannen kun je in de kleurrijke gemeenschappelijke ruimte op de eerste verdieping welke gedurende de week geheel gereserveerd is voor jullie. Hier is tevens het Holistisch Centrum gevestigd met een sfeervolle praktijk en een ruime workshopruimte.

Vlei je tussen de vele kleurrijke zachte kussens op het uitnodigende, ruime lounge bed met uitzicht over de altijd groen blijvende vallei.

Slapen doe je onder zalig zacht biologisch katoen in de sfeervolle één- of tweepersoonskamer. Beide met een adembenemend uitzicht. Er is een gasten badkamer met ruime douche en toilet.

DUURZAAM & VEGAN

Onze keuken is 95% vegan. Onze maaltijden bereiden we met veel zorg en aandacht en bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Groente en fruit eten we zoveel mogelijk lokaal verbouwd en indien mogelijk biologisch.

Alles wat we gebruiken en tot ons nemen, is door ons zorgvuldig geselecteerd zodat we een bewuste keuze kunnen maken voor een zo vriendelijk en duurzaam mogelijk alternatief voor mens, dier en planeet.

Want wat goed is voor de aarde, is goed voor ons!

VERBLUFFENDE ZONSONDERGANGEN

Rondom de Masia vind je overal fijne zonnige en schaduwrijke plekjes waar je heerlijk kunt ontspannen. Het licht is hier telkens anders.

Dat geeft een fascinerende kijk over de verschillende lagen van de bergen die deze omgeving rijk is.

De natuur en de elementen zorgen steeds weer voor een ander beeld. Regelmatig bevinden we ons letterlijk in de wolken doordat de bewolking blijft hangen in de vallei.

De flora en fauna is hier kleurrijk en heel divers. In het voorjaar worden we omgeven door de overweldigende roze en witte weelderig geurende bloesem van de bloeiende amandelbomen.

In de winter is het volop genieten van de besneeuwde bergtoppen op de hoogste berg van Castellón, de Penyagolosa.

Luierend in de hangmat vanaf het balkon of op het land geniet je elke avond van een verbluffende zonsondergang!

De nacht wordt ingeluid door een harmonisch concert van Krekels en Uil terwijl je wordt omgeven door een helder stralende sterrenhemel en waar als je geluk hebt, zelfs de melkweg te zien is. Met onze sterrenkijker kun je deze uitgebreid bewonderen.

VERWONDERING

Dit woeste en ruige gebied dat nog zo onaangetast is door het toerisme, brengt je onmiddellijk in een opperste staat van verwondering.

Het landschap is zo divers en indrukwekkend; ruige bergen, bossen vol pijnbomen, eiken en jeneverbessen waar zelfs de wilde kat haar leefgebied heeft.

PURE MAGIE!

Laat je rondom de Masia verrassen door de aanblik van klauterende Steenbokken en Berggeiten. Ontmoet Vos. Hoor de roep van Raaf en vergaap je aan rondcirculerende Gieren. Zelfs de zeldzame Dwergarend broedt hier.

Geniet van het zomerse en hypnotiserend krekelconcert dat nog tot diep in het najaar te horen is.

Word net als wij ook geraakt door het enthousiaste gesnuif van Wildzwijn terwijl de avond valt en laat je betoveren door de echo van Uil.

TERUG NAAR JOUW WARE NATUUR

Hier kun je bewonderen en verwonderen. Hier vind je Masia Malagana. Hier treedt de natuur je overweldigend tegemoet. En vraagt niets van jou terug.

Want dicht bij de natuur, keer je terug naar jouw ware natuur.