7x de geneeskrachtige werking van Braam

Onze Braam is bijna uitgebloeid en op de foto zie je de eerste vruchtvorming al. Zo’n bijzonder mooi proces! In de struik zoemt het van de bedrijvigheid en als je goed kijkt, zie je een harde werkster zitten.

Wist je dat Braam ontzettend heilzaam is en zelfs meerdere geneeskrachtige werkingen heeft? We zitten er zeven voor je op een rijtje:

1.Voeding voor het brein

Uit onderzoek is gebleken dat er aanwijzingen zijn dat de antioxidanten uit bramen een direct positieve invloed hebben op ons brein. Het heeft een positieve werking op geheugenverlies, ouderdom en zelfs alzheimer en dementie.

2.Verzorging voor je huid

Braam bevat verschillende antioxidanten, zoals polyfenolen, vitamine A en vitamine C. Deze helpen bij het behouden van de elasticiteit van de huid, bevordering van aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen. En pakken de vrije radicalen aan zodat de schade door UV straling beperkt blijft.

3. Bomvol vitamine C

Bramen zijn rijk aan vitamine C en dat zorgt voor:

  • Een optimaal werkend immuunsysteem
  • Een mooie, gezonde en stralende huid
  • Juiste opname van ijzer uit plantaardige voeding
  • Regulering bloeddruk
  • Daling risico op hart- en vaatziekten
  • Beschermt je cellen
4. Rijk aan vezels

Bramen bevatten veel vezels en dat betekent dat ze helpen je darmen gezond te houden:

  • Zorgen voor een goede darmflora
  • Helpen bij het afvallen en op gewicht blijven
  • Stabiliseert de bloedsuikerspiegel
  • Helpt je afvallen en op gewicht te blijven
5. Braam maakt slank!

Nu je weet dat bramen veel vezels bevatten kun je je voorstellen dat bramen een goed alternatief zijn als tussendoortje. Heb je trek? Neem een handje bramen en je bent binnen no time verzadigd. Bang voor fruitsuikers? Geen zorgen! Braam is een suikerarme fruitsoort.  

Braam maakt slank!

6. Rijk aan antioxidanten

Je ooit afgevraagd hoe Braam aan haar fraaie diep paarsblauwe kleur komt? De kleurstoffen die daar verantwoordelijk voor zijn heten anthocyanen. En dit zijn antioxidanten, je weet wel, die rakkers die al je cellen en je weerstand beschermen en zorgen dat je er lekker lang jong en fris uit blijft zien!

7. Behoud van je botten

Ooit iemand horen zeggen dat je bramen kunt eten voor sterke botten? Vast niet! Toch blijkt uit onderzoek naar osteoporose dat vitamine K helpt de botdichtheid te verbeteren. Samen met Vitamine A en mangaan (een mineraal en super krachtig antioxidant) helpt braam je beenderen in goede conditie te houden.


Dit is superfood!