Hoe triggers je helpen helen

 Lange tijd kun je worstelen met en werken aan verschillende kanten van jezelf die je eigenlijk niet zo graag ziet van jezelf. We noemen dit schaduwwerk. Het zijn de onderbelichte aspecten van jezelf die jouw zelfbeeld ondermijnen en welke je niet graag onder ogen komt. Toch willen ze graag gezien worden.

“Neurowetenschappelijk onderzoek toont aan dat de enige manier om de manier waarop we ons voelen te kunnen veranderen, is door bewust te worden van onze innerlijke ervaring en bevriend te raken met datgene wat in ons omgaat.”

Prof. Dr. Bessel van de Kolk


WAT ZIJN BESCHERMINGSMECHANISMEN?

Wanneer je nog niet voldoende zicht hebt op welke kanten dat dan zijn, kun je je eerst richten op je beschermingsmechanismen. Deze tonen zich op het moment dat oude pijn geraakt wordt. Voorbij deze beschermingsmechanismen krijg je toegang tot oude pijn en de ongeziene delen.

Het zijn deze uitingen van ongeziene delen van jou die heel helder met je communiceren om jou bewust te laten worden van jouw werkelijke zelf. Telkens wordt je opnieuw naar jezelf terug geleid om de verbinding te ervaren die je zo mist.

Zoals bijvoorbeeld angst, onverklaarbare vermoeidheidsklachten, boosheid, stemmingswisselingen en depressie dat doen. Gevoelens die je als onprettig en ongewenst bestempeld en je in actie laten komen om het ‘probleem’ buiten jezelf op te lossen.


ONDERZOEK JE WEERSTAND

Voordat je toegang kunt verkrijgen tot deze oude pijn dien je jezelf deze eerst te verlenen. Omdat ze zolang verborgen zijn geweest is het van belang dat je bereid bent jouw weerstanden te onderzoeken.

Kijk eens goed naar wat je afwijst, waarom je het afwijst en wat dat dan vervolgens over jou te vertellen heeft.

Weerstand wil je enkel laten geloven dat het nog altijd niet veilig is om deze oude pijn toe te laten.

In feite wijs je hiermee delen van jezelf af en dit geeft een gevoel van afgescheidenheid en niet verbonden zijn. Terwijl je juist zo verlangt naar heelheid.

Je gevoel klopt! Je treedt niet in verbinding met dat wat gezien wil worden. Het vertelt je exact met welk deel van jezelf jij de verbinding niet aan wilt gaan, welk onderscheid je maakt in jezelf.

TRIGGERS

Door triggers in het dagelijks leven wordt je hier telkens aan herinnerd. Iemand zegt iets over jou wat raakt, je schiet in de verdediging en zet alles in het werk om het tegendeel te bewijzen. Dit is de weerstand tegen het werkelijke voelen.

Echter weerstand zorgt ervoor dat je het buiten je houdt en buiten jezelf neerlegt. Dan geef je de ander en de omstandigheden de schuld. Het ligt in elke geval niet aan jou.

Jij voelt alleen het gekwetste deel in jou en bent zodanig geïdentificeerd hiermee dat jij je gekwetst en geraakt voelt en alles in het werk wordt gezet om het zelfbeeld dat jij gecreëerd hebt van jezelf, niet uiteen te laten vallen.

Want wat blijft er dan over van jou?

TIJD VOOR EEN NIEUWE WAARHEID

Het is slechts een illusie, je bent niet wie je dacht te zijn. Dat is alles.

En wanneer dat inzicht tot je komt, voelt het juist als een enorme bevrijding. Niets gebeurt namelijk buiten jou om. Triggers helpen je bewustzijn te vergroten. Zodat jij bewust wordt van een nieuwe waarheid over jou.

In eerste instantie voelt het als een pijnlijk proces te ontdekken dat je niet bent wie je dacht te zijn. Jouw zelfbeeld gaf je houvast en hoe oncomfortabel het ook voelt, dit is wat je tot nu toe weet over jezelf en dat voelt vertrouwd.

Het onbekende is onbemind totdat je het leert kennen. Dan pas leer je jezelf écht kennen en leer je te houden van alle delen van jezelf. Dan ontstaat heelheid.

ZIELSHERINNERINGEN UIT VORIGE LEVENS

Wanneer je echter het gevoel hebt “er maar niet bij te kunnen” en alsof het “niet van jou is”, dan kan het zijn dat je ziel herinneringen uit vorige levens linkt aan situaties, gebeurtenissen en ervaringen in dit leven. Je komt hier niet van los in het hier en nu. Je werkt hard aan jezelf maar komt voor jouw gevoel niet ‘verder’.

Het is van groot belang te beseffen welke impact dit heeft op jouw leven.

GESPREK MET DE ZIEL

Een Gesprek met de Ziel , een Familieopstelling en een Soul Retrieval zijn zeer helpend om inzicht te verkrijgen in deze herinneringen en ze de plek te geven waar ze thuis horen. Ook om een breder begrip van de ziel en de persoonlijkheid te verkrijgen. Zodat de diepe wortels van een specifiek thema kunnen worden doorgronden.

Uiteraard mag je het in DIT leven doen. Je mag er zelfs een heel leven over doen!

Zodra je herkenning én erkenning vindt voor traumatische ervaringen uit vorige levens, ontstaat er een dieper begrip van jezelf en het leven.
Wanneer zichtbaar wordt wat lange tijd ongezien is gebleven, waar ruimte ontstaat voor bewustzijn, kunnen deze ervaringen worden vrijgegeven.

Zo vindt ware heling plaats.


Hoe heel ik trauma?